FotoMums.lt
 
Picture
Daugumos ekspertų nuomonė pamažu pildosi, kadangi kaip ir buvo žadėta, šiais metais sulaukiame vis daugiau išmaniųjų telefonų palaikančių vis labiau populiarėjančią trimačio vaizdo technologiją. Nors mažiau mobiliųjų telefonų industrijoje žinomos kompanijos jau yra pristačiusius savo 3D telefonus, tačiau pagaliau sulaukėme ir pakankamai populiaraus Taivano gamintojo „HTC“ išmaniojo telefono su 3D technologija.


 
Picture
Šiandien vieno didžiausių pasaulyje fotografijos konkurso „Sony World Photography Awards 2011“ rengėjai paskelbė atvirosios kategorijos nugalėtojus. Jais tapo 10 fotografų mėgėjų, nurungusių daugiau nei 51 tūkst. paraiškas pateikusių konkurso dalyvių iš 148 šalių.


 
Picture
Kovo 23 d. 17 val. „Prospekto“ galerijoje (Gedimino pr. 43, Vilnius) atidaroma Algimanto Maldučio ir Viktoro Trublenkovo fotografijų paroda „Ne sezono metas“.


 
Picture
„Adobe“ kompanijos „Photoshop“ programa yra vienas garsiausių nuotraukų redaktorių kompiuteriams. Jį naudoja daugelis mėgėjų bei profesionalių kompanijų. Kompanija programą išleidusi daugeliui įrenginių - taip pat „iOS“ sistemą naudojantiems „iPhone“ ir „iPad“.


 
Picture
Pastaruoju metu sparčiai tobulėja foto ir video technika. Fotoaparatai, fotografuojantys 6 kadrų per sekundę sparta jau nieko nestebina, o kamerų, nepalaikančių HD video daugelis net neperka... Kylant skaitmeninio vaizdo kokybei ir kiekybei reikia vis daugiau atminties ir vis didesnės spartos.


 
Picture
Maskvoje vykusios Canon konferencijos metu buvo pristatytos visos Canon pavasario naujienos. Taigi tikėtina, jog pavasarį staigmenų iš Canon daugiau nebus. Pristatyti nauji objektyvai, veidrodiniai ir nevedrodiniai fotoaparatai, video kameros ir net spausdintuvai. Pažvelkime, ką Canon siūlo fototechnikos srityje.


 
Picture
Lietuvoje turime daug įdomių fotografijos mėgėjų. Dažnai nutinka taip, jog mažesniuose miesteliuose ir kaimuose gyvenantys fotografai yra mažiau žinomi, nei gyvenantys didesniuose.
Šį kartą FotoMums svečiuojasi Pasvalyje ir kviečia susipažinti su viena įdomiausių jaunųjų fotografių - Akvilina Morkūnaite.


 
Picture
Photojojo pasirodė dvi įdomios fotoaparatų priedų naujienos.


 
Picture
Džiugi žinia FotoMums nariams! Su pirma pavasario diena išrinkti konkurso "Parodyk meilę" nugalėtojai.