FotoMums.lt
 
Picture
Šiandien dviguba pavasario šventė! Velykos ir FotoMums gimtadienis! Taip taip, būtent balandžio 24 dieną gimė FotoMums projekto idėja!

FotoMums atsirado vos prieš metus. Viską tą laiką augome, plėtėmės, didėjome ir praktiškai iš nieko sukūrėme keletą labai sėkmingų ir vertingų renginių. Šiais metais FotoMums taps dar atviresnio formato. Pristatysime keletą įdomių koncepcijų.

Tad šiomis progomis linkime gerai atšvęsti, pasimėgauti pavasario saule ir visada būti puikios nuotaikos. O kad ji būtų puiki - FotoMums būtinai pasirūpins! (-:


 
Picture
Kaip praneša Electronista.com, „OmniVision“ kompanija anonsavo naująjį išmaniesiems telefonams skirtą 12,6 megapikselių kameros modulį, kuris sugebės įrašinėti 1080p aukštosios raiškos vaizdo įrašus 60 kadrų per sekundę sparta. Kodiniu pavadinimu šis modulis žinomas kaip „OV12825“. Kompanija tikisi, kad netolimoje ateityje tai bus vienas iš pagrindinių kameros modulių naudojamų naujausiuose išmaniuosiuose telefonuose.


 
Picture
Telefonas šiais laikais nepriekaištingai atlieka ir kameros funkcijas. Tuo visi įsitikinome, kai „Nokia“ išleido savo flagmaną „N8“, kuris turi 12 megapikselių kamerą, o jos galimybės jau įvertintos kuriant profesionalius vaizdo klipus, rengiant fotosesijas žurnalų viršeliams.


 
Picture
"Preliudija" - tai dirigento mostas aukštyn, gestas, atsirandantis tuo momentu, kai muzika dar nepradėjusi skambėti. Tai tyloje atliktas judesys, kuris talpina savyje visą informaciją apie pasirodymo laiką, tempą ir semantinį muzikos pilnumą, jos taktą ir garso pobūdį.
Preliudija yra akimirksniu išnykstantis laiko, kuris visada tirpsta savo paties akivaizdžiame efemeriškume, fragmentas. Momentas, kuris nematomai egzistuoja mūsų gyvenime ir vienu metu talpina savyje priešiškus paradoksalius jausmus. Tyla ir ramybė, kurią galima justi sekundę prieš audrai išliejant savo didįjį nerimą. Prieš "lemiamą momentą" eina "neapibrėžtas" momentas, ir šis momentas supina šalčio ir šilumos, malonumų ir melancholijos, žmogiškosios laimės ir vienatvės nuojautos pojūčius. Šie pojūčiai atrandami visame kame, kas gali būti išplėšiama iš šio pasaulio ir perkeliama į kitą - mistinį pasaulį, kurio realybė, nepaisant visko, yra nepastebimai sujungta su esatimi.



 
Picture
Bendrovė „Canon“ pristatė į profesionalų ir pažengusių mėgėjų poreikius orientuotų vaizdo kamerų „XF305“ ir „XF300“ atnaujinimus, kurie be kitų naujovių leis ir filmuoti trimačius (3D) HD vaizdus.


 
Picture
Ilgą laiką sklandė gandai, kad Nikon apskritai atsisakė gaminti mėgėjams skirtus "šiek tiek pažangesnius" veidrodinius fotoaparatus, nes jei turi labai mažą paklausą ir  tame pačiame segmente esančių Canon bei Pentax fotoaparatų paklausa didesnė. Deja, vos prieš porą mėnesių Canon pristatė mėgėjams skirtus du modelius. Apie Canon pavasario naujienas jau rašėme čia. Matyt, Nikon nutarė neužleisti šio segmento ir suskubo pristatyti D5100.


 
Picture
Bendrovė „Nikon“ pranešė pristačiusi pirmąjį išorinį mikrofoną ME-1. Šis vienakryptis mikrofonas, kuris buvo sukurtas siekiant pagerinti „Nikon“ D-SLR fotoaparatų filmavimo galimybes, leidžia įrašyti aiškų, švarų garsą, be jokio pašalinio fotoaparato skleidžiamo triukšmo, sakoma bendrovės pranešime.


 
Picture
1924-aisiais metais prancūzų poetas André Breton'as įsmeigė naują vėliavą tykaus ir pernelyg nuolankaus meno teritorijoje. Šis menininkas parašė vadinamąjį Siurrealizmo manifestą, tapusį reikšmingu atspirties tašku naujojo (ne)meno propaguotojams. Siurrealizmo šalininkai visų pirma pasinėrė į vieną grandiozinį eksperimentą: išlaisvinti žmogaus prote glūdinčią netramdomą kūrybinę potenciją. Galima sakyti, jog A. Breton'as ir jo bendražygiai žaidė gana rizikingą žaidimą, siekdami atrakinti kūrėjo pasąmonę ir perteikti jos simbolius meno kūriniuose. Buvo ieškoma tako, galinčio vesti protą per sapnus, seksualinę ekstazę ir net beprotybę. Todėl įgimtas žmogaus ūmumas, paklusimas psichikos dėsniams siurrealistams tapo tais veiksniais, kuriais jie galėjo perteikti, anot jų pačių, konvulsyvų grožį. Tapyba ir literatūra buvo pačios pirmosios sferos, kuriose skleidėsi naujojo judėjimo idėjos.


 
Picture
Šiuo metu populiariausias pasaulyje planšetinis kompiuteris yra iPad. IPad'ui pritaikytas ypač didelis įvairiausių programų skaičius, įskaitant teksto redagavimo įrankius, internetines parduotuves, parkavimo programas ir kitas. Dauguma šių programų yra blogos kokybės arba siauro panaudojimo spektro, tačiau prieš keletą dienų buvo pristatyta dėmesio verta programa - Photoshop iPad kompiuteriui.