FotoMums.lt
 
Picture
Ši naujiena pasirodė Japonijos kompanijos JTT tinklapyje ir iškart pasirūpino kompaktiškiausio (mažiausio) fotoaparato vardą visame pasaulyje.


 
Picture
Visiems gerai žinoma kompanija Pentax nutraukia K-7 ir populiariojo pigaus K-x modelių gamybą.


 
Picture
FotoMums.lt dažnai lieka pasipiktinę, jog visada kažkas vyksta Vilniuje, kartais Kaune, na o Klaipėda praktiškai mirusi.
Norėdamas šias kalbas paneigti arba patvirtinti, nusprendžiau apsilankyti Klaipėdos fotografų klube - "Fotoburė", pakalbėti apie jų veiklą, idėjas ir šiaip apie gyvenimą. Klaipėdiečiai mane labai maloniai sutiko ir nuoširdžiai atsakė į klausimus.


 
Picture
Šiandien FotoMums susilaukė 24'000-tojo nario. Šia proga pristatysiu keletą naujovių, patobulinimų ir planų.


 
Picture
Sąvoka „Nuobodulio estetika“ iš pirmo žvilgsnio atrodo labai nekaltai. Viena vertus, taip yra todėl, kad gyvendami posovietinėje Lietuvoje mes įpratome manyti, kad, skirtingai nei revoliucinis užsidegimas, nuobodulys yra grėsmės nekelianti, „nulinė“ būsena (be to, pastaruoju metu prie nuobodulio fetišizavimo nemažai prisidėjo ir įvairios supaprastintos vakarietiškos dzenbudizmo adaptacijos). Antra vertus, mus apgauna ir klaidingas supratimas, kad estetika yra kažkas priešingo politikai – tai yra, jei yra susitelkiama į gryną estetiką, tuo pačiu yra pasitraukiama iš politinės sferos.


 
Picture
Akivaizdu, jog fototechnikos rinkoje jaučiama labai stipri konkurencija.
Naujojo pilno kadro Nikon D800 kaina bus $2000. Jutiklis - 14 mln. taškų raiškos.


 
Picture
Hong Kong'e kilo neramumų, neva Sony nutrauks trijų objektyvų gamybą.
Į abejotiną sąrašą patenka: 50mm f/1.4, 300mm f/2.8 ir 18-250mm f/3.5-6.3. Sprendžiant pagal objektyvų savybes, labiau tikėtina, kad tai gandai. Kaip bus iš tikrųjų, parodys laikas. Žiniatinklyje aptikta informacija pateikta žemiau.


 
Picture
Eidamas 73-iuosius metus, penktadienį mirė Skirmantas Valiulis – fotografijos, televizijos ir kino kritikas, menotyrininkas, daugelio įvairių publikacijų kino, fotografijos ir TV klausimais autorius Lietuvos laikraščiuose ir žurnaluose.Skirmantas Valiulis gimė g. 1938 m. spalio 22 d. Gražaičiuose (Šiaulių apskritis). 1957 m. baigė Šiaulių J. Janonio vidurinę mokyklą, 1965 m. – Vilniaus universiteto Istorijos ir filologijos fakulteto lietuvių kalbos ir literatūros specialybę.

Nuo 1974 m. S. Valiulis buvo Vilniaus universiteto Žurnalistikos katedros (nuo 1991 m. – Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Žurnalistikos institutas), Vilniaus pedagoginio universiteto, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dėstytojas, skaitė televizijos, kino, žurnalistikos teorijos bei praktikos kursus.



 
Picture
Nors pasaulinės prekybos mastai po truputį kinta, Canon pozicija rinkoje pakankamai optimistinė.


 
Picture
FotoMums per pusę metų iki dabar labai stipriai išaugo. Tapo labai sudėtinga viską prižiūrėti vienam. Tuo labiau, kad kambaryje ant sienos, priešais kompiuterį pakabinau didelį popieriaus lapą, kurį nuolat papildau naujomis idėjomis. Idėjų skaičius didėja, o paros ilgis vis toks pats... Taigi norėdamas pagerinti kokybę nusprendžiau sukurti FotoMums komandą!!!