FotoMums.lt
 
Picture
Fotografija ir menas... Daugelis menininkų sako, kad fotografija nėra menas. Nesiginčysime... Kad ir kaip ten bebūtų, norint nuotrauka išreikšti mintį, reikia suprasti jos kūrybinį potencialą. Tęsiame pažintį su įvairiomis meno sritimis.
Šį kartą literatė recenzijų autorė - Rima - svečiuojasi Vokietijoje ir su mumis dalinasi dailininkės Jūratės Batura Lemke kūrybiniu požiūriu bei mintimis.


 
Picture
2010-ųjų gruodį NASA Mėnulio palydovas „Lunar Reconnaissance Orbiter„ (LRO) per dvi savaites savo plačiakampe fotokamera padarė 1300 didelės raiškos Mėnulio paviršiaus nuotraukų. Iš jų tarsi atskirų mozaikos gabalėlių buvo sudarytas vienas atvaizdas – pati didžiausia Mėnulio nuotrauka, praneša „DiscoverMagazine.com“.


 
Picture
Pasaulį pasiekė nauja žinia. Šį kartą pradžiuginsime Samyang gerbėjus.


 
Picture
Tolerancijos gynėjai ir skleidėjai apšauks mane visomis įmanomomis fobijomis, bet pripažinkime bent jau sau, jog kitokie, marginalūs kūnai — seni ar neįgalūs — mūsų visuomenėje nėra kažkokios vertės nešėjai. Mes ir tie, kurie neperžengia kažkokios nematomos, bet sutartinės, savaime suprantamos lūkesčių ribos, vadinami „normaliais“.


 
Picture
Gyvenimas – tai augimas ir nykimas, ėjimas ir klupimas, sugrįžimas ir išėjimas... Kiekvienas šio rimto „ žaidimo“ etapas yra svarbus.


 
Picture
Nors Lietuva nėra didelė ir ekonomiškai stipri valstybė, tačiau garsių fotografų mes turime. Ar tikrai turime? Pastaruoju metu daugelis tuo labai suabejojo.


 
Picture
2011 metų kovo mėnesį pasaulį išvys įdomus, beveik nesunaikinamas fotoaparatas.


 
Picture
Panasonic vakar paskelbė išleidžianti  naują, vandeniui atsparią HD videokamerą HX-WA10 su kuria bus lengva ir filmuoti, ir fotografuoti. HX-WA10 puikiai tiks filmuoti lauke lyjant lietui.  Video kamera nufilmuos pribloškiančius  HD vaizdus kurių rezoliucija 1920 x 1080 taškai.


 
Picture
Konkurso "World Press Photo of the Year 2010" nugalėtoja buvo išrinkta Jodi Bieber. Ši nuotrauka buvo fotografuota žurnalui Times. Be pagrindinio apdovanojimo ji dar laimėjo ir geriausio portreto titulą. Jodi Bieber yra viena iš nedaugelio Afrikos fotografių, kurios gali didžiuotis tokiais laimėjimais.


 
Picture
Pagaliau 3d kameromis fiksuotą vaizdą galėsime pamatyti be jokių akinių. Viskas, ko mums reikės - tai naujos kartos telefonas. O šią 3D įdomybę komercijai pirmoji pristato LG korporacija.