FotoMums.lt
 
Picture
Skelbiama atranka teikti kandidatūras bienalei "Jaunieji Europos kūrėjai 2011/2013"


 
Picture
Kas yra monoklis? Vis dažniau ir dažniau galima išgirsti šį klausimą. Kad tai objektyvas, žino visi, tačiau kuo jis ypatingas? Kur naudojamas?


 
Picture
Žiniatinklyje pasklido kalbos, jog viena populiariausių fototechnikos gamintojų Canon netrukus pristatys du naujus veidrodinius fotoaparatus.


 
Picture
Neseniai rašėme apie sklandančius gandus, jog ruošiamasi išleisti Silver Efex Pro 2. Apie tai galite skaityti čia! Prieš kelias dienas gandai tapo tiesa! NikSoftware pristatė naująją programos versiją!


 
Picture
"Savarankiški kūrybiniai darbai sutapo su aštuntojo dešimtmečio mūsų fotografijos kilimu, bet S. Žvirgždo vardas veikiai pradedamas minėti tarp geriausiųjų, o Lietuvoje gautų ir tarptautinių apdovanojimų skaičiumi jam retas gali prilygti.
Galima paminėti net keletą jo kūrybos etapų, gražiai susiklostančių į ciklus: „Civilizacijos metamorfozės“ (1986), „Pasakos ne pasakos“ (1987), „Vizijos“ (1991) ir kt.. (Skirmantas Valiulis)


 
Picture
    Senas, bet vertingas straipsnis... Lietuvos fotomenininkų sąjungos 40-mečio ir artėjančių pirmininko rinkimų proga AGNĖ NARUŠYTĖ ir vienas iš kandidatų VYTAUTAS MICHELKEVIČIUS diskutuoja apie Lietuvos fotografiją, jos santykį su menu, lokalumą ir globalumą bei LFS ateities perspektyvas.


 
Picture
Lygiai prieš tris dienas, „CES 2011“ parodai bėgant į pabaigą, buvo pastebėtas įdomus išmaniojo telefono modelis skirtas Azijos rinkai. Tai „Aigo A8“ arba kitaip dar žinomas, kaip „Altek Leo“. Kuo šis įrenginukas toks išskirtinis? Tuo, jog jis turi 14 megapikselių kamerą su CCD sensoriumi bei ksenonine blykste, o, be to, dar ir „Android“ operacinę sistemą. Taip, tai ne „kiniškoji“ kokio nors gamintojo kopija, tai originalaus prekinio ženklo išmanusis telefonas, skirtas Azijos gyventojams.


 
Picture
Las Vegase (Nevada, JAV) baigėsi CES („Consumer Electronics Show“) – tarptautinė elektronikos paroda, kurioje savo prietaisus pristatė daugiau nei 2 tūkst. bendrovių. Parodoje buvo pristatyta itin daug planšetinių kompiuterių, išmaniųjų telefonų, vaizdo ir garso technikos, kitų prietaisų. Juos apžiūrėjo ir daugelį išbandė apie 140 tūkst. vartotojų, kuriems ši mugė – tarsi būsimojo sezono madų tendencijas pristatantis dizainerių šou Niujorke.


 
Picture
Žiniatinklyje sklando kalbos, kad netrukus prekyboje sulauksime naujos Silver Efex Pro versijos.


 
Picture
Gerai žinoma korporacija Sony pristatys du naujus kompaktiškus neveidrodinius CyberShot serijos fotoaparatus.