FotoMums.lt
 
Picture
Puikiai žinoma kompanija Samsung netrukus išleis keletą naujų NX objektyvų. Kol kas tai gandai, tačiau jie turi rimtą pagrindą tapti tiesa, nes Korėjos forume pasirodė šių objektyvų nuotraukos. Ko tik neatkapso žmonės... Kompanija Samsung kol kas šios informacijos nekomentuoja.
Taigi rinkoje artimiausiu metu laukime Samsung NX 50-200 mm, 18-200 mm, 85 mm/F1,4; 60 mm macro; 16 ir 20 mm "blynelių" bei 20-50 mm objektyvo.


 
Picture
Šiandien, viena didžiausių Pietų Korėjos elektronikos prietaisų bei komponentų gamintojų, bendrovė „Samsung“, pranešė antroje šių metų pusėje pradėsianti masiškai gaminti naujus 12 bei 8 megapikselių raiškos kameros modulius. Sensoriai bus skirti išmaniesiems telefonams bei aukštos klasės įprastiems mobiliesiems telefonams.


 
Picture
FotoMums.lt pristato interviu su viena žinomiausių savamokslių Lietuvos jaunųjų fotografių - Marija Kablyte, dar kitaip žinoma Grafilogikos vardu. Marijos darbai, dar prieš jai pradedant studijuoti fotografiją, puošė įvairias parodas ir įvairiausių fotografijos tinklapių viršelius. Taigi kviečiame artimiau susipažinti su šia charizmatiška mergina ir jos požiūriu į kūrybą.


 
Picture
„Pagaliau, telefonas matantis pasaulį kaip mes“, - štai kokiais žodžiais kompanija „LG“ pristatė pirmąjį savo 3D modelį „Optimus 3D“. Prietaisas bus pirmasis ne tik su trimčio vaizdo ekranų veikiančiu be akinių, bet taip pat pirmasis įrenginys su stereoskopine dviejų lęšių vaizdo kamera.


 
Picture
Daug kas nusivylė Canon naujuoju "pusiau profesionalams" skirtu EOS 60d, tačiau Canon nutarė nenuvilti bent jau pradedančiųjų fotografų mėgėjų ir pristato du naujus pigius veidrodinius fotoaparatus.


 
Picture
Daugelis tinklapių skubėdami, griūdami ir besiversdami kūlversčiais atliko Olympus E-5 apžvalgas. Rezultatas toks, jog paskaitę vienus tinklapius susidarysite įspūdį, jog E-5 niekam tikęs veidrodinis fotoaparatas, tuo tarpu kiti sako, kad tai neva geriausias gaminys. Tuo tarpu, vienas patikimiausių fototechnikos apžvalgų tinklapių drreview.com neskuba. Olympus E-5 apžvalgą jis pristato tik dabar. Taigi peržvelkime, ką jie sako.


 
Picture
Gyvename įdomiais elektronikos vystymosi laikais. Šiuolaikinės optinės priemonės vis labiau tobulėja, atsiranda naujos koncepcijos, formos. Nauji technikos modeliai stebina inovatoriškomis detalėmis ir funkciniais sprendimais.
Jūsų dėmesiui nauja, realybe tampanti kameros koncepcija.


 
Picture
Kūryba gali būti visokia. Ji įgyja įvairius pavidalus, įsikūnija į pačius neįprasčiausius įvaizdžius, judesius, spalvas ir kitas išraiškos priemones. Tai ne tik fotografija, tačiau pasaulis vienas ir nedalomas. Kviečiame paskaityti specialiai FotoMums.lt skirtą detalią VGTU teatro "Palėpė" recenziją.


 
Picture
Vieni spalvingiausių pasaulio paukščių – Pelėdinės papūgos (kakapo), nepaisant savo įspūdingos išvaizdos, grėsmingai nyksta. Tokių papūgų pasaulyje teliko 124.


 
Picture
Kas galėjo žinoti, kad nuotraukų darymas iš kosmoso yra gan paprastas dalykas?